top of page
Gule og røde blomster

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er hypnose?

Hypnose er en helt naturlig tilstand, der opstår, når du koncentrerer din opmærksomhed intenst på noget, du forestiller dig Når du gør dette, kan det, du forestiller dig, pludselig føles og opleves som virkeligt. Det er dermed din forestillingsevne og opmærksomhed, der særligt er i spil under hypnose, og kan få det, du forestiller dig, til at opleves som virkeligt.​

Til forskel for hvad man kan få af indtryk fra hypnoseshows, er du ikke passiv og til at manipulere med, når du er i hypnose. Tværtimod er du hele tiden ved fuld bevidsthed og i stand til selv at vælge til og fra.

Under hypnose er du mere modtagelig overfor forslag til forandringer. Det kan eksempelvis være forslag til nye, hensigtsmæssige overbevisninger. Det er bl.a. derfor, at hypnose er oplagt at bruge i terapi.

Hvad er hypnoseterapi?

Hypnoseterapi er en form for psykoterapi, hvor hypnose bruges som bærende redskab i terapien. Via hypnose kommer du i kontakt med de automatiserede og underbevidste processer i dig. Det giver en særlig adgang til at bearbejde og arbejde med de mentale eller følelsesmæssige blokeringer, du måtte bære på.

 

Det er videnskabeligt bevist, at det, du tænker og forestiller dig, påvirker, hvordan du har det. I krop, følelser og sind. I hypnoseterapi gør vi brug af dette ved at benytte kraften i din forestillingsevne og opmærksomhed til at bearbejde, lindre eller opløse psykiske udfordringer og få større indsigt i dine mønstre.

Hypnoseterapi eller hypnoterapi?

Hypnoseterapi og hypnoterapi er to ord for det samme.

Hvad kan hypnoseterapi behandle?

Hypnoseterapi er effektivt til at forebygge, lindre og/eller behandle både psykiske og psykosomatiske problematikker samt at ændre uhensigtsmæssige vaner.

 

Psykiske udfordringer som angst, depression og stress er eksempler på problematikker, som hypnoseterapi kan behandle effektivt. Psykiske udfordringer kan manifestere sig som fysiske symptomer/gener. Sådanne symptomer/gener kaldes psykosomatiske. Spændingshovedpine og migræne, nogle former for inflammatoriske tilstande, funktionelle mavesmerter og kæbespændinger kan være eksempler på dette.

Kan alle komme i hypnose?

Da hypnose 'blot' er, at du, ved hjælp af hypnotiske forslag, bruger din forestillingsevne til at koncentrere og fokusere din opmærksomhed intenst på noget bestemt, er det også noget, alle som udgangspunkt kan.

 

Dog tager jeg nogle forholdsregler, når jeg laver hypnose i hypnoterapeutiske forløb. I terapi hols mig gælder det som hovedregel, at du skal:

 

1) Være inden for normalområdet, hvad angår kognitive evner og intelligens.

2) Være upåvirket af alkohol/stoffer.

3) Ikke være i/have haft en psykose/psykotisk tilstand.

4) Ikke have en alvorlig psykisk ledelse, som kræver hjælp fra en specialist på området, er forbeholdt psykologer eller sundhedsprofesionelle at behandle.

 

Hvis et af de fire punkter er aktuelle for dig, og du gerne vil afsøge muligheden for at prøve hypnoterapi, er du velkommen til at kontakte mig alligevel.

 

Så kan jeg høre om din konkrete situation og se, om jeg kender til en psykolog eller anden hypnoseterapeut, som jeg kan anbefale dig.

Er hypnose sikkert?

Under en hypnoseterapisession er du som klient altid i kontrol og vil kun acceptere de forslag og anvisninger, der er i overensstemmelse med dine ønsker, værdier og moralske kodeks.

Hypnose og hypnoseterapi er et samarbejde mellem mig som terapeut og dig som klient. Vi er begge aktive i at drive hypnosen, og det vil sige, at du til enhver tid kan stoppe hypnosen og lade være med at følge de forslag, jeg giver dig som led i hypnosen. Beslutter du dig for ikke at følge mine forslag, vil du dermed blot kunne træde ud af og afslutte hypnosen.

 

Som terapeut gør jeg naturligvis også mit i at sikre en tryg oplevelse for dig som klient.

Hvordan foregår hypnoseterapi?

Hver session starter med en samtale, hvor vi har fokus på, hvad du ønsker at løse og blive fri af, og hvad du ønsker at opnår. Efter samtalen vil du blive guidet i hypnose via det, der kaldes en ’induktion’.

 

Selve hypnosen er båret af, at jeg som terapeut giver dig en række forslag, også kaldet ’suggestioner’, til det, du skal forestille dig. Når du følger suggestionerne fokuseret, intenst og koncentreret, kan du opleve, at det føles som om, at det, du forestiller dig og oplever under hypnosen, sker helt automatisk – uden at du gør noget. Samtidig vil du være aktiv under hypnosen, idet jeg vil stille dig spørgsmål, som du vil svare på. Dine svar vil lede os i retning af det, der skal arbejdes med og bearbejdes.

 

Afslutningsvist og mens du stadig er i hypnose, vil jeg som terapeut komme med positive forslag (suggestioner), som vil understøtte den forandring, du ønsker. Til sidst vil jeg guide dig ud af hypnosen, og vi vil afrunde sessionen.

 

Ofte er man træt og skal lige ’lande’ ovenpå en hypnoseterapeuti-session. Jeg anbefaler derfor altid mine klienter, at man har sat tid af til dette efter sessionen, før man har eventuelle andre planer.​

Hvordan mange sessioner?

Et forløb varer typisk 5-6 sessioner afhængig af, hvad du kommer i terapi med.

Før vi aftaler tidspunkt for første session, vil jeg give en indikation af hvilket antal sessioner, jeg vurderer, er passende på baggrund af det tema/den problematik, du vil arbejde med. Bemærk, at dette blot er en indikation, og at jeg ikke vil kunne sige med sikkerhed, hvor mange sessioner, der vil være behov for. Den terapeutiske proces kan være uforudsigelig. Der kan dels komme uventede ting op under det terapeutiske forløb, som gør, at processen varer længere end forventet, ligesom den ønskede forandring dels kan træde i kraft hurtige end forventet.

Hvad er den terapeutiske alliance?

Den terapeutiske alliance refererer til det samarbejde og den tillid, der opstår mellem dig som klient og mig som terapeut. En stærk terapeutisk alliance bygger på gensidig respekt, åben kommunikation og enighed om de mål, vi arbejder hen imod i terapien.

Den terapeutiske relation er vigtig, fordi den skaber en tryg ramme, hvor du som klient kan føle dig forstået og støttet. Forskning viser, at en god terapeutisk alliance øger sandsynligheden for succes i terapien – uanset om du søger hjælp til angst, stress, depression eller andre udfordringer. Hos Hypnoseterapi Kbh er jeg dedikeret til at skabe en tillidsfuld og effektiv terapeutisk relation, der hjælper dig på din rejse mod personlig vækst og trivsel.

Hvordan opbygger vi en stærk terapeutisk alliance?

Hos Hypnoseterapi Kbh gør jeg en dyd ud af at skabe en åben og tryg atmosfære fra første session. Jeg lytter aktivt til dine behov, forventninger og mål, og vi arbejder sammen for at udvikle en plan for dit forløb, der passer til dig. Ved at opbygge en autentisk forbindelse baseret på tillid og respekt, sikrer vi et solidt fundament for din terapi.

Hvis du ønsker at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig, eller hvis du vil booke en tid, er du altid velkommen til at booke en gratis afklarende samtale eller sende mig en mail med eventuelle spørgsmål.

bottom of page