Hudlidelser
Vidste du, at din mentale tilstand kan have stor indflydelse på din hud?
Et studie indikerer, at mindst en tredjedel af alle patienter med hudlidelser har gavn af, at deres følelsesmæssige tilstand bliver taget i betragtning for at opnå effektiv behandling af den givne hudlidelse. Med andre ord spiller psykiske faktorer som stress og angst ofte en stor rolle i at forværre hudproblemer, og derfor er det vigtigt at adressere både sind og krop i behandlingen (5).
Psykodermatologi er et felt, der udforsker, hvordan stress, angst og andre psykiske udfordringer kan forværre hudsygdomme som psoriasis, eksem, akne og hårtab. Stress kan påvirke kroppens immunsystem og hormoner, hvilket kan udløse eller forværre disse hudlidelser.
For eksempel oplever mange med psoriasis og eksem, at deres hudproblemer blusser op i stressede perioder. Det skyldes ofte, at kroppen reagerer på psykisk belastning, hvilket gør huden mere følsom og sårbar.
Ved hjælp af hypnoseterapi kombineret med kognitiv adfærdsterapi (CBT) og afslapningsteknikker, kan vi arbejde med at berolige dit nervesystem og få mere balance i sindet. Herigennem kan vi søge at forbedre hudens sundhed og din generelle trivsel. Psykodermatologi handler om at se hele dig – både dit sind og din hud.
En hel del forskning indikerer, at kognitiv adfærdsterapi, mindfullness-baserede teknikker og hypnose kan være effektivt i behandlingen af psykiske- og følelsesmæssige udfordringer relateret til hudlidelser (1,2,3,4,5).
Hvordan kan jeg hjælpe dig?
Hvis du kæmper med stressrelaterede hudproblemer, kan hypnoseterapi udgøre en helhedsorienteret supplement til eventuel lægehjælp, der kan hjælpe dig til en sundere hud og et roligere sind. Book en gratis afklarende samtale i dag for at finde ud af, hvordan vi kan arbejde med dine hud- og mentale udfordringer i fællesskab.
Pligttekst: Hypnoseterapi kan ikke gøre det ud for lægelig eller medicinsk behandling.
(1) Timis et al.'s systematiske review (2021)
(2) Qureshi et al.'s systematiske review (2019)
(3) Christalle et al.'s metaanalyse og systematiske review (2019)
(4) Lavda et al.'s metaanalyse (2012)